Ρέικι

reiki2
Στην ιαπωνική γλώσσα ρέικι σημαίνει συμπαντική  ζωτική ενέργεια, η ενέργεια που υπάρχει σε κάθε μορφή ζωής.
Το ρέικι είναι μια τεχνική διεύρυνσης και εναρμόνισης του ατόμου με την κοσμική  ενέργεια.
Από την στιγμή που κάποιος γίνει κανάλι του ρέικι, η ενέργεια  αυτή ρέει μέσα από τα χέρια του και μπορεί να την κατευθύνει στον εαυτό του και σε άλλους.

Το ρέικι είναι ένα πλήρες σύστημα αυτοθεραπείας που προάγει την υγεία σε όλα τα επίπεδα. Οπρώτος δάσκαλος του ρέικι ήταν ο Μικαόμι Ουσούι ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στην θεραπεία του σώματος αλλά και του πνεύματος των ανθρώπων. Ανακάλυψε το ρέικι το 1922 μετά από μια περίοδο νηστείας 21 ημερών στο βουνό Κουράμα της Ιαπωνία μέσα από μια υπερβατική εμπειρία διαλογισμού. Αργότερα άνοιξε μια κλινική στο Τόκυο όπου εφάρμοσε  και δίδαξε το ρέικι σε πολλούς ανθρώπους.

Οι πέντε αρχές του ρέικι είναι κατευθυντήριες γραμμές για μια ζωή πιο συνειδητή και ολοκληρωμένη. Δόθηκαν από τον Μικαόμι Ουσούι για αυτοίαση και καθημερινή ευτυχία.

  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ
  • ΔΕΝ ΘΥΜΩΝΩ
  • ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ
  • ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  AΝΘΡΩΠΟΥΣ
  • ΔΕΙΧΝΩ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Μπορεί να επαναλαμβάνει κανείς τις πέντε αρχές του ρέικι όταν ξυπνήσει και λίγο πριν κοιμηθεί έτσι ώστε να ξεκινά και να τελειώνει την μέρα του με γαλήνη και ηρεμία.

reiki1

Το ρέικι γίνεται κυρίως με το άγγιγμα των χεριών σε συγκεκριμένες θέσεις πάνω στο σώμα από το κεφάλι ως τα πέλματα, καλύπτοντας όλα τα κύρια όργανα και τα ενεργεικά κέντρα. Με αυτόν τον τρόπο μεταδίδεται η ζωτική ενέργεια η οποία οδηγεί σε σωματική, νοητική και πνευματική χαλάρωση και ισορροπία. Ρέικι μπορεί να δώσει κανείς στον εαυτό του( αυτοθεραπεία) ή σε κάποιο άλλο άτομο( αλλοθεραπεία).

Το ρέικι είναι πολύ αποτελεσματικό.  Η ζωτική ενέργεια ρέει στο σώμα εκεί ακριβώς που την χρειάζεται προσφέροντας  γαλήνη και ξεκούραση. Βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου, σε χρόνιες φοβίες,  σε περιόδους θλίψης, αρνητικές ψυχολογικές καταστάσεις και σωματικές ασθένειες και γενικότερα στην αποτοξίνωση σωματική και νοητική.
Το ρέικι διδάσκεται μόνο μέσα από σεμινάρια στα οποία στα οποια λαμβάνει κανείς τις μυήσεις ή συντονισμούς  που συνδέουν το άτομο με την καθαρή συμπαντική ενέργεια. Οι μυήσεις αυτές γίνονται μόνο από έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο και μυημένο δάσκαλο του ρέικι.

Ύπάρχουν τρεις μυητικοί βαθμοί  ρεικι, ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος. Ο πρώτος βαθμός ειναι ανοιχτός σε όλους και δεν χρειάζεται καμμιά ιδιαίτερη προετοιμασία ή γνώση. Το άτομο λαμβάνει τα βασικά στοιχεία γύρω από το ρέικι( την ιστορία του, την την χρήση του κτλ) καθώς και την μύηση του πρώτου βαθμού( τεσσερις συντονισμοί με την συμπαντική ενέργεια). Επίσης μαθαίνει να κάνει θεραπεία στον εαυτό του και τους άλλους τοποθετώντας  τα χέρια στα κατάλληλα σημεία και μεταδίδοντας την ενέργεια.Από τον πρώτο κιόλας συντονισμό, το άτομο  μπορεί να νιώθει την ενέργεια να ρέει μέσα από τις παλάμες του . Η εκπαίδευση γίνεται μεσα σε δύο μέρες.
Για να λάβει κανείς τον δεύτερο βαθμό, θα χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διαστημα, τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες  και αφού το άτομο έχει κάνει αρκετή αυτοθεραπεία. Οι συντονισμοί του δεύτερου βαθμού περιλαμβάνουν τρία ενεγειακά σύμβολα,  την σημασία τους την χρήση τους προχωρημένες ενεργειακές τεχνικές   όπως ρέικι από απόσταση, ρέικι σε στόχους, θεραπεία του υποσυνείδητου,καθαρισμό του χώρου κτλ.

Ο τρίτος βαθμός  είναι ο ανώτερος βαθμός ρέικι και για να προχωρήσει κανείς σ'αυτόν χρειάζεται πολλή προσωπική δουλειά με τις τεχνικές του πρώτου και του δεύτερου βαθμού για αρκετούς μήνες( έξι με οκτώ τουλάχιστον από τον δεύτερο βαθμό). Περιλαμβάνει μία μύηση και το σύμβολο του Δασκάλου ( μάστερ) καθώς επίσης και πολλές τεχνικές και διαλογισμούς. Δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσει κανείς και στους τρεις βαθμούς. Οι μυήσεις είναι αυτοτελείς και ήδη από τον πρώτο βαθμό το άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει τις τεχνικές για να δώσει  ρέικι στον εαυτό του και τους άλλους απολάμβάνοντας τα οφέλη. Οι συνεδρίες διαρκούν 60'. Επίσης πραγματοποιούνται σεμινάρια μύησης.